Per l’embessonatge de z-Ais-de-provença emun camp de desplaçats palestinencs

Demanda orala pausada per la sesilha dau conseu municipau dau 16 de Decembre 2014

Per sostenir ce que fan l’Euròpa e la França per una patz duradissa en Miegterrana la vila nòstra se poù bolegar ! Volèm que z-Ais de Provença, adejà embessonada emé la vila israelenca d’Ashkelon, mande ara lo lec per un raprochament emé una estructura palestinenca.

Per ne’n acabar em’un vielh chaple longaràs sovetam una solucien ‘mé dos Estats viables e reconeissuts d’un costat coma d’un autre. Sostenir localament una dralha escalabrosa mai que mena a la patz passa per l’embessonatge de la vila de z’Ais em’un camp de desplaçats palestinencs.

En mai dau simbòle que representariá aquela decision, tanben pressa per lei dròlles palestinians ais apròchis de Novè, aquò permetriá d’adurre una ajuda materiala e concrèta per lo pòple palestinenc. Coma tot embessonatge aquel afrairament permetriá tanben ai Sestianas ai Sestians de mièlhs conéisser la cultura, l’istòria dau pòple palestinenc e tanben tota son espròva.

Vos demandam, Dòna Promiera Cònse, de prendre una deliberacion per l’embessonatge de z-Ais de Provença emé un camp de desplaçats palestinencs.

france

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *